Thursday, July 21, 2011






OREO CHEESE CAKE


Hye sumaa =) .....mud aku terhadap masak masih lagi berpanjangan...hehehehe...setiap hari minat aku utk cari resipi baru makin bertambah-tambah dan makin tamak nak try macam-macam jenis resipi....sampai abg aku bgah kata camne "ne npa rajen sgt ne tetiap ari masak,nak masuk petndingan masak kerrr" hehehehhehee...haammpehh t0l bgah....aku tgh semangat neee...heheheehee....alhamdulillah setakat ne semua resipi yg aku try semuanya jadik...tapi satu ja masalah aku....xreti nak p0tong slice2 cake tue...papa yg melibatkan potong memotong nee aku mmg FAILED..0MG!!!.....napa tah aku mmg xpndai nk membuat pem0t0ngan dgn helokk...besala...kita ne xsemua perfect kan....hehehe..kali nie aku buat 0reo cheese cake.walaupun kureengg chantekkk tapi sedapp..xsangka mendapat sambutan yg hanggattt!!ceewaaaaHhHh....bukan perasan tp betul 0keyy.....mendapat pujian yg hangat....hahahha....Nadya smpai teringat2 oreo cheese cake aku..hehhee....GUD J0B MONE...SYABAS....wink.wink.wink...perasaan tgh berputar-putar nehh...hehehe...

=)

>>>Meh nak share sket resipi OREO CHEESE CAKE

Bahan-bahan

500gm cream cheese
240gm sugar (dinasihatkan kurengkan sket ke 200gm ka bg yg kureng manis )
250gm cream(whipped cream)
1 sudu esen vanilla
4biji telur
70ml susu segar
12 biskut oreo coklat / dihancur kasar (aku letak 1bungkus terus)


Cara Membuatnya

1.susun biskut 0reo dlm l0yang pembakar...dan ketepikan..
2.pukul cream cheese sehingga lembut kemudian masukkan gula,cream,esen vanilla,telur,dan susu segar
3.pukul lagi hingga sebati kemudian tuang ke atas susunan oreo tadi
4.bakar kek 30 hingga ke 40 minit


>>>>mudah kan,selamat mencuba<<<<

2 comments:

  1. hehehehe...bole2...nnt aku buat aku bg kat ang h00keyy =)

    ReplyDelete