Saturday, December 1, 2012

H E L L O D E C E M B E R

Hello new month December 

=)


Sekarang ne sekejap ja masa berlalu kan dah masuk bulan december dan dah hujung tahun nak masuk 2013 dah..umor pon makin meningkat...dari tahun ke tahun...wah makin panjanglah cerita hidup dan pengalaman aku menempuh dunia kehidupan ne suka duka semua bercampur aduk..tapi aku bersyukur dan redha dgn setiap apa yang terjadi sepanjang hidupku....Insyallah aku tabah dan kuat menghadapinya...

Setiap manusia yang Allah cipta sentiasa akan diberi musibah,ujian atau masalah hidup didunia yang sementara ini.Tipu jika seseorang itu berkata yang dia tidak pernah ditimpa musibah. Setiap orang ada masalahnya tersendiri,Allah uji dengan berbagai-bagai ujian tetapi sebabnya adalah sama. 
Allah menguji seseorang itu kerana Allah swt mempunyai rahsianya tersendiri, sama ada Allah hendak tambah iman kita atau hendak uji sejauh mana keimanan kita. Dan kerana sesuatu ujian itulah yang membuka mata hati kita,yang mendidik kita supaya jangan mudah putus asa dalam kehidupan yang bagaikan bahtera dilautan yang penuh dengan onak duri,ujian juga dapat mematangkan kita.

Harapan aku semoga hari-hari akan datang akan lebih baek untuk aku..hari aku keja half day naseb keja half day sebabnya bleh aku p kenduri Cyput..kawen dah cyput,cantek sgt..xsangka dah kawen hehehe..hari nie baru aku sedar kebanyakkan kawan-kawan dekat aku dah mendirikan rumah tangga dah tukar status hehehee...Laku sungguh kawan -kawan aku nee.dah sampai seru kann.hehehe..

Doa aku untuk ampa semua..semoga bahagia hingga akhir hayat...

congrattt putt...!!

No comments:

Post a Comment